Pe Stația Spațială Internațională sunt rezerve pentru șase luni, afirmă rușii după eșecul lansării rachetei Soiuz

  • 14 Octombrie 2018 17:36
Pe Stația Spațială Internațională sunt rezerve pentru șase luni, afirmă rușii după eșecul lansării rachetei Soiuz

Echipajul de pe Stația Spațială Internațională (ISS) are suficient combustibil, oxigen, apă și alimente pentru șase luni, a declarat Vladimir Soloviov, director de zbor al segmentului rus al ISS.

Rusia a suspendat temporar toate misiunile cu astronauți la bord după un incident petrecut joi, când doi astronauți, un american și un rus, au abandonat misiunea spre ISS la scurt timp de la lansare și au aterizat forțat în deșertul din Kazahstan, din cauza unei probleme apărute în faza întâi a lansării rachetei spațiale Soiuz.

"Pe ISS sunt suficiente rezerve pentru menținerea vieții, rezervele vor ajunge până în vară, anul viitor", a declarat Vladimir Soloviov, citat de agenția rusă RIA.

Astronauții aflați în prezent pe ISS, un german, un rus și un american, erau programați să se întoarcă în decembrie pe Pământ, dar acum vor rămâne pe stație. Agenția spațială rusă a declarat că în decembrie va încerca să continue, conform programului, lansările, în funcție de rezultatele comisiei de investigare a incidentului de joi, precizează Reuters. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
26,07
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău