Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost instalat un dig de protecție

  • 25 Iunie 2020 14:57
Pe plaja de la Vadul lui Vodă a fost instalat un dig de protecție

Pe plaja de la Vadul lui Vodă din municipiul Chișinău a fost instalat un dig de protecției pe o distanță de un kilometru. Măsura este luată pentru a proteja zona turistică, în contextul pericolului de inundații în urma viiturii așteptate pe râul Nistru, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, salvatorii și carabinierii instalează carcasa metalică pentru a proteja plaja și zona de odihnă. Digul cu o înălțime de un metru și cu o lungime de un kilometru va proteja zona de pericolul valului de apă. La fața locului, pentru efectuarea lucrărilor, se află 50 de angajați din cadrul IGSU și Inspectoratul General de Carabinieri cu 13 unități de tehnică.

Salvatorii au întreprins măsuri pentru prevenirea inundațiilor și în localitatea Vălcineț, raionul Ocnița. Acolo, în comun cu localnicii, au fost efectuate lucrări complexe de consolidare a unui canal de scurgere.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare cod portocaliu, fiind prognozată ieșirea apei în luncă. Avertizarea este emisă în legătură cu decizia Agenției Resurselor de Apă din Ucraina de a mări volumul deversării apei din Lacul de Acumulare Dnestrovsc (râul Nistru) pâna la 2050 m3/s. Centrul Hidrologic, prognozează în intervalul 24 iunie -2 iulie creșterea nivelului apei, față de nivelul din 24 iunie pe sectorul: Naslavcea-Dubăsari cu 2-3,2 metri, iar pe sectorul Dubăsari-Talmaza – cu 2,5-3,4 metri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău