Pe mai multe străzi din Chișinău au avut loc lucrări de reabilitare și întreținere a infrastructurii rutiere

  • 29 August 2022 20:00
Pe mai multe străzi din Chișinău au avut loc lucrări de reabilitare și întreținere a infrastructurii rutiere

Primăria municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii precedente, serviciile municipale de profil au desfășurat lucrări de plombare cu asfalt a carosabilului de pe străzile centrale și secundare din capitală.

Astfel, muncitorii Î.M. Regiei „Exdrupo”, au desfășurat lucrări de asfaltare, pe o suprafață totală de circa 9,5 mii m² de carosabil. Cel mai mare volum a fost executat pe str. Calea Ieșilor (8,7 mii m²) unde, în paralel, au fost efectuate și lucrări de frezare pe o suprafață de peste 3 mii m², care urmează a fi asfaltată în săptămâna curentă.

Pe carosabilul din bd. Renașterii Naționale, s. Râșcani au început activitățile de așternere a stratului de egalizare, fiind realizate și lucrări de frezare pe o altă suprafață de 4,5 mii m², care la fel urmează a fi asfaltată în săptămâna curentă. În paralel, s-a lucrat la montarea bordurilor la trotuare, dar și la mentenanța rețelei de canalizare pluvială, se arată în comunicat.

Pe bd. Cuza Vodă, tronsonul bd. Dacia – str. Sarmisegetusa, s-a intervenit la reparația căilor de acces către străzile adiacente, iar pe str. Sarmisegetusa, tronsonul bd. Decebal – bd. Cuza Vodă, au fost reluate lucrările de reparație a părții carosabile. Totodată, pe stradă urmează a fi modernizat și iluminatul stradal.

Lucrări de reabilitare a trotuarelor s-au desfășurat pe str. Ion Neculce și str. Socoleni, cu înlocuirea bordurilor deteriorate și amenajarea pietrișului.

În perioada de referință, o atenție sporită a fost acordată amenajării trecerilor pietonale, prin înnoirea marcajelor rutiere, în preajma instituțiilor de învățământ.

Totodată, la mai multe stații de așteptare a transportului public s-a trasat marcajul galben. Astfel, a fost aplicat marcaj rutier pe o suprafață totală de  peste 1 mie m2.

Pe parcursul săptămânii trecute s-a lucrat și la reparația și curățirea gurilor  de canalizare pluvială, inclusiv spălarea cu detergent specializat, dar și stropirea străzilor principale pe timpul zilei din sectoarele orașului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău