Pe cine a felicitat „călduros” Putin de Anul Nou. Printre lideri se află Viktor Orban dar și foști șefi de stat occidentali

  • 30 Decembrie 2022 19:37
Pe cine a felicitat „călduros” Putin de Anul Nou. Printre lideri se află Viktor Orban dar și foști șefi de stat occidentali

Vladimir Putin nu le va trimite urări de anul nou președinților american Joe Biden, francez Emmanuel Macron și cancelarului german Olaf Scholz, a anunțat vineri Kremlinul, în plină criză între Moscova și Occident din cauza ofensivei ruse în Ucraina. În schimb, Putin a trimis urări mai multor lideri apropiați de Kremlin, relatează AFP.

„Acești omologi nu ne trimit nicio urare. De fapt, nu avem niciun contact cu ei. Și, având în vedere actele inamicale pe care le întreprind în permanență, președintele nu le va trimite urări”, a declarat presei Dmitri Peskov, purtător de cuvânt al președinției ruse, scrie Digi24.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a trimis deja urări privind un an bun în 2023 mai multor lideri mai apropiați de Kremlin, conform Agerpres.

Potrivit unei liste publicate vineri de președinția rusă, Vladimir Putin i-a felicitat în special pe președinții chinez Xi Jinping, turc Recep Tayyip Erdogan, sirian Bashar al-Assad, venezuelean Nicolas Maduro, precum și pe premierul indian Narendra Modi.

Liderul de la Kremlin l-a „felicitat călduros” pe Erdogan cu ocazia venirii noului an, adăugând că „relațiile reciproc benefice” dintre cele două state se dezvoltă „foarte dinamic”, a transmis Kremlinul.

Potrivit unui comunicat citat de The Guardian, Putin i-a felicitat și pe liderii din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan, Bolivia, Brazilia, Ungaria, Vietnam, Cuba, Nicaragua, Serbia, Siria, precum și liderii din regiunile georgiene Oseția de Sud și Abhazia, niciuna dintre acestea două fiind recunoscute ca state suverane de majoritatea țărilor membre ONU.

Potrivit Kremlinului, el le-a trimis de asemenea urări unor foști lideri occidentali, italianul Silvio Berlusconi și germanul Gerhard Schroder.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău