Pe 4 ianuarie Ion Sturza va cere vot de încredere Parlamentului

  • 24 Decembrie 2015 08:42
Pe 4 ianuarie Ion Sturza va cere vot de încredere Parlamentului

Candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este pregătit să vină pe data de patru ianuarie cu un program de guvernare și o listă a cabinetului de miniștri în Parlament. Premierul desemnat a făcut această declarație în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.Sturza…

Candidatul la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova, Ion Sturza, este pregătit să vină pe data de patru ianuarie cu un program de guvernare și o listă a cabinetului de miniștri în Parlament. Premierul desemnat a făcut această declarație în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Sturza și-a exprimat speranța că va obține votul de încredere a Parlamentului. „Am avut discuții cu trei partide. Fără jigniri și fără acuzații. Numitorul comun a fost situația dificilă cu care se confruntă țara. Aceste discuții m-au făcut să fiu optimist. Eu nu am aliați printre partide. Principalul meu aliat este opinia publică, iar arma principală este argumentul. Voi prezenta argumente serioase, când voi solicita susținerea Parlamentului”, a spus candidatul la șefia Guvernului.

Totodată, Ion Sturza este conștient că s-ar putea să nu acumuleze numărul necesar de voturi. „Este un risc această luptă. Dacă tentativa se va solda cu un eșec, va fi unul temporar. Și Kutuzov a cedat cândva Moscova lui Napoleon. Este o strategie de lungă durată. Acum această strategie se limitează la formarea Guvernului. Vom forța partidele parlamentare prin puterea argumentului”, a spus candidatul.

Ion Sturza a respins acuzațiile aduse de către unii politicieni că desemnarea sa de către președintele Timofti ar fi un scenariu dirijat din umbră. „Nu a fost niciun scenariu. Cu președintele Timofti m-am întâlnit de două ori. Prima dată a fost mai de mult, a doua oară acum. Eram la Viena cu niște prieteni. Am fost telefonat de două ori și invitat să vin la Chișinău la o discuție cu șeful statului. Am venit duminică, înainte de a fi desemnat. Președintele mi-a vorbit despre situația dificilă din țară și mi-a propus să fiu candidatul la funcția de prim-ministru”, a precizat Sturza.

În opinia lui Sturza, pe moment Republica Moldova are nevoie mai mare de un guvernator al Băncii Naționale decât de un premier. „Dacă lucrurile durează așa, ne putem trezi că ni se stinge lumina”, a avertizat Sturza.

Ion Sturza nu exclude posibilitatea unor alegeri anticipate, dar și a unor revolte în masă: „Nu pot să garantez ca după 29 ianuarie țara nu va intra într-un proces de turbulențe și anticipate”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,14 m/s
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău