Pe 28 martie oamenii vor marca Ora Pământului altfel decât până în prezent

  • 28 Martie 2020 16:11
Pe 28 martie oamenii vor marca Ora Pământului altfel decât până în prezent

În fiecare an, în ultima sâmbătă a lunii martie, cetățenii din întreaga lume aduc un omagiu planetei, participând la cea mai mare acțiune de mediu - ”Ora Pământului”, transmite MOLDPRES.

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) informează că, în contextul stării de urgență, instituită pe teritoriul Republicii Moldova din cauza situației epidemiologice din țară, precum și pentru a nu admite apariția riscului de îmbolnăvire cu COVID-19, în acest an, nu vor fi organizate evenimente publice consacrate acțiunii de mediu ”Ora Pământului”, potrivit sursei citate.

MADRM îndeamnă și încurajează cetățenii ca pe 28 martie să stingă lumina și să oprească aparatele electrocasnice neesențiale timp de o oră, în orice timp al zilei de sâmbătă, în mod voluntar, în semn de grijă față de mediul înconjurător. De asemenea, oamenii sunt îndemnați să economisească energia electrică pe parcursul întregului an și să contribuie personal, prin diferite acțiuni, la diminuarea sau atenuarea impactului schimbărilor climatice.

În acest an, oamenii din peste 160 de țări #StauAcasă și în cadrul familiei vorbesc despre faptul cum natura atenționează omenirea asupra schimbărilor climatice și care este impactul acestora asupra procesului de degradare a biodiversității și solurilor, cum afectează resursele de apă, pădurile și securitatea alimentară.     

Din anul 2007, la inițiativa Fondului Mondial pentru Natură (WWF), anual, în ultima sâmbătă din luna martie, în intervalul orelor 20.30-21.30 prin stingerea luminilor, este marcată ”Ora Pământului”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău