PDM nu va accepta niciodată alegeri anticipate, potrivit președintelui de onoare al partidului, Dumitru Diacov

  • 02 Martie 2019 09:34
PDM nu va accepta niciodată alegeri anticipate, potrivit președintelui de onoare al partidului, Dumitru Diacov

Președintele de onoare al Partidului Democrat (PDM),Dumitru Diacov, spune că formațiunea sa nu va accepta organizarea alegerilor anticipate. El mizează pe votul alegorilor care „au delegat unele partide cu încrederea că vor ajunge în Parlament, se vor așeza la masa de negocieri pentru a rezolva problemele țării”, transmite IPN.

„Partidul Democrat se află pe centrul eșichierului politic și, având în vedere că acum deține mandatul de guvernare, suntem gata să discutăm. Noi doar nu inițiem negocieri, noi propunem să ne așezăm la masă și să discutăm în sensul larg al cuvântului pentru că trebuie examinat un șir larg de probleme”, a declarat Dumitru Diacov într-o emisiune la TVC21.

Potrivit lui Diacov, deocamdată, PDM nu examinează o coaliție cu PSRM și a propus discuții doar reprezentanților blocului electoral ACUM DA PAS.

„Socialiștii au alt program, alte viziuni asupra cursului politic al țării”, spune Dumitru Diacov.

Totodată, el admite că PDM „va discuta cu cei care vor dori acest lucru, cărora le este importantă soarta țării”, dacă blocul ACUM va continua să refuze categoric să trateze cu partidul său formarea unei alianțe guvernamentale.

Amintim că, și în toamna anului trecut, înainte de declanșarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, Dumitru Diacov declara că nu vede nicio problemă ca PDM să negocieze cu „orice partid care va câștiga votul cetățenilor” și se arăta convins că va face parte din viitoarea alianță de guvernare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău