PDM | Bugetul riscă să fie prejudiciat cu 160 milioane de lei, după ce Guvernul a admis în politica fiscală pentru anul viitor o șmecherie legată de țigări

  • 02 Decembrie 2020 12:24
PDM | Bugetul riscă să fie prejudiciat cu 160 milioane de lei, după ce Guvernul a admis în politica fiscală pentru anul viitor o șmecherie legată de țigări

Liderul PDM, deputatul Pavel Filip susține că bugetul țării riscă să fie prejudiciat cu 160 milioane de lei, după ce Guvernul a admis în politica fiscală pentru anul viitor o șmecherie legată de țigări.

„Astfel, sub pretextul armonizării cu legislația UE, statul introduce o noțiune nouă: ”Țigări cu foi (cigarillos)”. Doar că Guvernul propune pentru aceste țigări accize de câteva ori mai mici decât la țigările obișnuite, ceea ce înseamnă, pentru cei care controlează domeniul – profituri mai mari, iar pentru stat – încasări mai mici. Mai exact, bugetul ar fi prejudiciat cu 160 milioane de lei pe an”, a precizat deputatul, într-o postare pe Facebook. 

El a mai spus că a fost depus astăzi un amendament prin care se cere anularea acestui „abuz”, „la fel cum ne-am opus și acum câteva luni, la rectificarea bugetului, acestei chestiuni și atunci, sub presiunea PDM, s-a renunțat”.

„Apropo, dacă data trecută ”șmecheria” a fost înaintată ca amendament al unui deputat, de această dată Guvernul a decis să meargă el însuși cu această propunere-surpriză”, a mai menționat Pavel Filip. 

Menționăm că și PAS s-a declarat nemulțumit de mai multe prevederi ale politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, iar Platforma DA a cerut ca proiectele de leg privind bugetele și politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 să nu fie examinate în această săptămână, pentru că este necesar timp pentru a le analiza. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău