PDM ar putea vota moțiunea de cenzură înaintată de PSRM

  • 27 Octombrie 2015 08:31
PDM ar putea vota moțiunea de cenzură înaintată de PSRM

Deși optează pentru menținerea AIE-3, speakerul Andrian Candu nu exclude că PDM ar putea vota, în anumite condiții, moțiunea de cenzură înaintată de PSRM.

Declarații în acest sens au fost făcute de către vicepreședintele PDM în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul e televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

„Planul PDM este să consolideze o majoritate pro-europeană, indiferent de numele guvernului. PDM nu va merge cu socialiștii și comuniștii în direcția pro-estică. Toți suntem pro-occidentali. Dar ne deranjează atitudinea agresivă a celor din PLDM. I-am simțit în ultimul timp cu un picior în afara alianței. Lasă Filat să-și demonstreze nevinovăția, dacă are posibilitatea so-o facă, dar nu membrii partidului său. Dacă Streleț va continua să pună mai presus interesele partidului, mi-i teamă că am putea vota moțiunea de cenzură”, a declarat președintele Parlamentului.

Pe de altă parte, Andrian Candu a spus că Valeriu Streleț va trebui să se deculpeze în fața Parlamentului privind posibila sa implicare în furturile din sistemul bancar.”Dl Streleț va trebui să aducă dovezi la ședința de joi, când se va discuta moțiunea de cenzură. Orice suspiciune legată de corupție trebuie să ne alarmeze. Îl cunosc pe Valeriu Strelț ca un bun manager al afacerii sale și îl cred până la proba contrarie”, a spus șeful legislativului.

Andrian Candu a acuzat PLDM că s-ar afla în relații strânse cu Platforma civică „Demnitate și Adevăr”. „Între ei există discuții, înțelegeri. Mesajele lor sunt îndreptate împotriva PDM. Cei din PLDM au solicitat convocarea unei ședințe speciale în Parlament pentru a lua act de revendicările celor din Platforma „DA”, care au interese ascunse”, a adăugat speakerul.  

Andrian Candu mai susține că pentru PDM nu este atât de importantă chestiunea cu moțiunea de cenzură, cât captarea deputaților din grupul lui Iurie Leancă. „AIE-3 are 50 de voturi și beneficiază de o susținere minoritară. Prioritățile noastre sunt de a crea și a menține o majoritate stabilă. Unii din PLDM însă se opun atragerii grupului Leancă în coaliție”, a comunicat președintele Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău