PD își va decide candidatul la funcția de președinte

  • 30 August 2016 10:06
PD își va decide candidatul la funcția de președinte

Partidul Democrat din Moldova anunță încheierea discuțiilor privind desemnarea candidatului formațiunii la alegerile prezidențiale din 30 octombrie anul curent.

Astfel, miercuri, 31 august va avea loc ședința Consiliului Politic Național la care va fi nominalizat candidatul la funcția de președinte.

Potrivit unui comunicat al PDM, candidatul care va fi desemnat trebuie să aibă o experiență politică solidă, să susțină stabilitatea și progresul promovat de guvernare și să vină către cetățeni cu un proiect credibil de dezvoltare pentru viitorul Republicii Moldova.

În linii mari, membrii PDM s-au exprimat în favoarea unui program concentrat pe creșterea dinamică a nivelului de trai al cetățenilor, modernizarea țării în toate sferele și accelerarea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova.

Amintim că până în prezent și-au manifestat atenția de a candida la funcția de președinte liderul socialiștilor Igor Dodon, deputatul neafiliat Valeriu Ghilețchi, activistul civic Oleg Brega. Partidul condus de Renato Usatâi a anunțat că l-ar putea promova pe jurnalistul Dmitri Ciubașenco. PLDM, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și-au anunțat intenția de a susține un candidat comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău