PCRM, cu declarații similare celor lansate de PSRM: Maia Sandu și Domnica Manole au capturat statul

  • 30 Aprilie 09:19
PCRM, cu declarații similare celor lansate de PSRM: Maia Sandu și Domnica Manole au capturat statul

PCRM a emis o declarație cu privire la „la capturarea puterii de către incompetenta Curte Constituțională și președintele neconstituțional”.

Potrivit PCRM, R.Moldova continuă să fie un stat capturat, iar cei care au luat-o în captivitate sunt judecătorii Curții Constituționale în frunte cu Domnica Manole, precum și președintele Maia Sandu.

Comuniștii susțin că Înalta Curte este nefuncțională, deoarece nu a fost numit un magistrat, și nu a avut dreptul să anuleze hotărârea privind starea de urgență. 

„Următoarea verigă în lanțul de fărădelegi care demonstrează prezența unei înțelegeri între Maia Sandu și fidela ei servitoare Domnica Manole este acea grabă cu care Sandu a semnat decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului în condițiile în care Starea Excepțională nu este anulată de către Parlament, ci doar suspendată prin hotărârea Curții Constituționale. În plus, Maia Sandu a încălcat articolul 85 (1) al Constituției Republicii Moldova, care în asemenea situații îi indică Președintelui să consulte fracțiunile parlamentare în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului”, acuză PCRM. 

Potrivit comunicatului, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în repetate rânduri s-a pronunțat pentru organizarea unor alegeri parlamentare anticipate. „Nu însă cu prețul încălcării legii, a Constituției și neglijarea vieții și sănătății cetățenilor, se mai menționează în declarație. 

Menționăm că și PSRM a lansat acuzații simulare la adresa Maiei Sandu și a Domnicări Manole, venind în Parlaent cu inițiativa privind votarea Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale. 

Liderul PSRM, Igor Dodon, a făcut un apel către PCRM în vederea formării un bloc comun la alegerile anticipate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer fragmentat
Umiditate:64 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
20
Thu
19
Fri
21
Sat
20

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău