Paza de Coastă italiană a salvat noaptea trecută aproximativ 250 de migranți, inclusiv un bebeluș născut pe mare

  • 28 Noiembrie 2021 18:31
Paza de Coastă italiană a salvat noaptea trecută aproximativ 250 de migranți, inclusiv un bebeluș născut pe mare

Paza de Coastă italiană a salvat aproximativ 250 de migranți, inclusiv un bebeluș, dintr-o ambarcațiune care plutea în derivă la câteva mile în largul coastei regiunii Calabria.

Operațiunea de salvare, efectuată în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost îngreunată de condițiile meteorologice dificile și a durat peste 16 ore, a menționat, printr-un comunicat, Paza de Coastă. 244 de persoane, dintre care 41 de minori, inclusiv bebelușul născut sâmbătă în ambarcațiune, au fost salvate.

Italia a înregistrat în ultimele săptămâni o creștere bruscă a migranților care încearcă să traverseze marea în bărci, iar numărul migranților sosiți recent va exercita presiuni suplimentare asupra guvernului premierului Mario Draghi pentru a obține un acord cu partenerii din Uniunea Europeană cu privire la modul de a gestiona această situație.

Alți 296 de migranți au fost salvați de Paza de Coastă din Marea Mediterană la 25 noiembrie, când aceștia încercau să ajungă în Europa. Într-un comunicat separat, organizația germană Sea-Watch a transmis, sâmbătă, că 461 de persoane debarcă de pe nava sa de salvare în Augusta, Sicilia.

Potrivit statisticilor Ministerului italian de Interne, aproximativ 62.236 de migranți au ajuns în Italia până acum doar în 2021, în scădere față de cei 32.542 migranți sosiți în Italia în aceeași perioadă a anului trecut.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:3,09 m/s
Sun
26
Mon
27
Tue
28
Wed
28
Thu
27
Arhivă Radio Chișinău