Pavel Voicu răspunde PPDA-ului: MAI are toate capacitățile pentru a ține situația sub control

  • 17 Ianuarie 2020 17:45
Pavel Voicu răspunde PPDA-ului: MAI are toate capacitățile pentru a ține situația sub control

Ministerul Afacerilor Interne are toate capacitățile pentru a ține situația sub control, iar cu implicarea și aportul societății civile și a altor instituții ale statului va reuși să prevină infracțiunile. Declarații în acest sens au fost făcute de ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, drept replică la declarațiile unui grup de deputați ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, făcute astăzi, 17 ianuarie, transmite IPN.

Totodată, șeful de la MAI susține că va veni cu toată informația necesară privind situația criminogenă și se va bucura „dacă colegii fostului ministru care i-au cerut explicații, vor veni cu suport în acțiunile de prevenire atât a accidentelor rutiere, cât și a crimelor grave”. Pavel Voicu consideră că „criminalitatea este produsul societății, nu al poliției separat. Respectiv, nu este corect să legi această problemă de o singură persoană, instituție sau guvernare” a scris ministrul pe Facebook.

Ministrul precizează că Ministerul Afacerilor Interne nu și-a început activitatea din momentul numirii sale în funcția de ministru și nici accidentele sau infracțiunile grave nu au început a fi înregistrate în perioada aceasta. „Sunt probleme cu care societatea se confruntă an de an, iar noi cunoaștem bine că pe fonul instabilității politice situația se agravează și în loc să ne unim eforturile, arătăm cu degetul la alții”, a declarat Pavel Voicu.

Pavel Voicu recomandă politicienilor să nu implice imaginea instituției pe care o conduce, dar și tragediile care se produc în țară „în jocuri politice cu scopul de a duce cetățenii în eroare”.

Un grup de deputați ai Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr au solicitat ministrului de interne, Pavel Voicu, să prezinte un raport detaliat privind situația criminogenă în țară, în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, care ar urma să aibă loc săptămâna viitoare. Potrivit deputaților, de la începutul anului în Republica Moldova se atestă „cod roșu de criminalitate”, iar de vină ar fi incapacitatea forțelor de ordine de a preveni cazurile de risc criminogen.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău