Pavel Voicu participă la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est, care are loc la București

  • 15 Octombrie 2019 11:17
Pavel Voicu participă la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est, care are loc la București

Ministrul Apărării Pavel Voicu se află în perioada 15-17 octombrie curent la București, unde participă la Reuniunea miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (South-Eastern Europe Defence – SEDM Ministerial).

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, în cadrul reuniunii, prezidată de ministrul adjunct al apărării din Albania, Petro Koçi, președinte al Comitetului de Coordonare al SEDM,  sunt abordate  subiecte ce vizează cooperarea militară, precum și identificarea unor propuneri de consolidare a SEDM în contextul evoluției mediului de securitate din regiune.

SEDM reprezintă o inițiativă regională, din care fac parte Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Muntenegru, România, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina.

SEDM a fost constituită în 1996 și are drept scop intensificarea procesului de cooperare politico-militară regională și consolidarea stabilității și securității în Europa de Sud-Est.

Republica Moldova a fost admisă la SEDM în anul 2003 și participă la reuniunile miniștrilor Apărării cu statut de observator.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău