Pavel Voicu: Infrastructura militară poate fi reînnoită în 3-4 ani

  • 27 Septembrie 2019 08:25
 Pavel Voicu: Infrastructura militară poate fi reînnoită în 3-4 ani

Ministrul apărării Pavel Voicu susține că instituția are elaborat un plan de dezvoltare și dacă acesta va fi susținut de Guvern, există șanse ca în 3-4 ani să fie îmbunătățită sau chiar și să fie înnoită infrastructura militară. Potrivit lui, situația în care a găsit domeniul apărării a fost una deplorabilă. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Acces direct” de la postul NTV Moldova, transmite IPN.

„Avem un plan de dezvoltare începând de la infrastructură. În cazul în care Guvernul o să susțină propunerile Ministerului Apărării, există șanse ca în 3-4 ani să fie îmbunătățită sau chiar și să fie înnoită infrastructura militară. Pentru modernizare și dezvoltare este nevoie de un termen mai lung”, a afirmat ministrul.


Pavel Voicu spune că atunci când a venit în funcție a găsit Ministerul Apărării într-o stare pe care nu și-ar fi dorit-o. „Aici mă refer la infrastructura militară învechită și delăsată, starea tehnicii militare, de luptă, a echipamentului învechit și suspus coroziunii. Cazărmile deteriorate, murdărie”, a adăugat ministrul.

Ministrul spune că a moștenit această situație nu numai de la precedenta guvernare. Această situație deplorabilă a fost moștenită din guvernare în guvernare. „S-a acordat o atenție foarte mică Armatei. Mulți politicieni au spus că nu este nevoie de Armată, alții nu au luat în vedere importanța Armatei și avem ceea ce avem”, a notat Pavel Voicu.

Totodată, în opinia lui, de-a lungul anilor, nu s-a mers pe modernizarea și dezvoltarea sectorului, iar bugetul este doar pentru a-l întreține.

Pavel Voicu spune că, atunci când noul Guvern a fost învestit, nu am avut acces la instrumentele funcției timp de aproape o săptămână, din motiv că s-a opus rezistență. „Șeful Marelui Stat Major a emis un ordin secret prin care a fortificat toată paza cu indicația de a nu permite să intre pe teritoriu atât președintelui țării, cât și mie ca ministru numit. Batalionul cu destinație specială a fost ridicat pe alertă timp de 24 de ore și i s-a cerut să intervină atunci când o să i se solicite”, a menționat Voicu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău