Pavel Filip: Venirea BERD pe piața financiară din R.Moldova sporește credibilitatea sectorului bancar

  • 01 Octombrie 2018 19:18
Pavel Filip: Venirea BERD pe piața financiară din R.Moldova sporește credibilitatea sectorului bancar

Proiectele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în R.Moldova, aflate deja în derulare, dar și cele de viitor au fost discutate, astăzi, de premierul Pavel Filip și directorul executiv al Departamentului Instituții Financiare BERD, Francis Malige, informează MOLDPRES

Prim-ministrul a exprimat recunoștință în special pentru venirea BERD pe piața financiară din Republica Moldova. „Mulțumesc echipei BERD pentru facilitarea aderării Băncii Transilvania la sectorul bancar din Moldova, precum și pentru participarea la Consorțiul Internațional, care intenționează să procure 41% din acțiunile băncii de importanță sistemică Moldova Agroindbank (MAIB). Aceste acțiuni sporesc credibilitatea sistemului bancar național”, a subliniat Pavel Filip.

Mâine urmează să aibă loc licitația privind vânzarea pachetului de acțiuni MAIB și semnarea contractului cu firma - câștigătoare.

Directorul executiv al Departamentului Instituții Financiare al BERD, Francis Malige, a confirmat disponibilitatea băncii de a dezvolta cooperarea cu Republica Moldova în domeniile de interes comun, menționând importanța asigurării unui mediu investițional atractiv și a consolidării capacităților de implementare a proiectelor.

BERD a investit până acum în Republica Moldova peste 1,1 miliarde de euro în aproape 120 de proiecte în diverse domenii: infrastructură, eficiență energetică, sectorul bancar, industrie, comerț și agricultură. În 2017, volumul operațiunilor financiare ale BERD în țara noastră a atins 130 milioane de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău