Pavel Filip va participa la Forumul de Securitate de la Kiev. Se va discuta situația în regiunea Mării Negre

  • 09 Aprilie 2018 11:43
Pavel Filip va participa la Forumul de Securitate de la Kiev. Se va discuta situația în regiunea Mării Negre

Premierul Pavel Filip va întreprinde joi, 12 aprilie 2018, o vizită de lucru în Ucraina și va participa la lucrările celei de-a 11-a ediții a Forumului de Securitate de la Kiev la care se vor discuta tendințele și provocările globale ale securității în regiune.

Principalele teme de discuție în cadrul forumului vor viza probleme de actualitate de securitate internațională, agresiunea Rusiei contra Ucrainei, securitatea informațiilor, cooperarea dintre Ucraina și NATO, respectarea drepturilor omului în Crimeea și Donbas și securitatea în regiunea Mării Negre.

La forum vor participa lideri politici, diplomați, activiști civili și experți din 35 de țări, inclusiv președintele Ucrainei Petro Poroșenko și premierul de la Kiev Volodimir Groisman, premierul Lituaniei Saulius Skvernelis și Adjunctul Secretarului General al NATO Rose Gottemoeller, precum și alte oficialități americane și europene.

Evenimentul de două zile (12 și 13 aprilie 2018) este organizat de Fondul lui Arseni Iațeniuc „Open Ukraine“ în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare NATO în Ucraina, Marshall Fund, Fundația Victor Pinciuk, Institutul Regal de Afaceri Internaționale și Reprezentanța Regională a Fundației Friedrich Ebert în Ucraina.

Din delegația executivului de la Chișinău mai fac parte ministrul afacerilor externe și integrării europene Tudor Ulianovschi, ambasadorul R.Moldova în Ucraina Ruslan Bolbocean, secretari de stat și concilieri, potrivit componenței delegației moldovenești aprobate în ședința de Guvern din 4 aprilie.

Forumul de Securitate de la Kiev, inițiat de fundația lui Arseni Iațeniuk „Open Ukraine“, în 2007, este o platformă de dezbatere pe probleme de securitate cele mai presante din Europa și regiunea Mării Negre. Scopul Forumului este de a consolida cooperarea în domeniul securității între Uniunea Europeană și regiunea Mării Negre, creșterea gradului de conștientizare a dezvoltării securității între actorii-cheie, consolidarea rolului non-actori independenți și în abordarea problemelor de securitate în Europa.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău