Pavel Filip | Ucraina a dat asigurări că nu va înrăutăți ecosistemul râului Nistru

  • 13 Aprilie 2018 10:41
Pavel Filip | Ucraina a dat asigurări că nu va înrăutăți ecosistemul râului Nistru

Ucraina a dat asigurări că nu va întreprinde nicio acțiune care ar putea să înrăutățească ecosistemul râului Nistru, a declarat premierul Pavel Filip, după vizita sa la Kiev.

Mai mult, potrivit lui Pavel Filip, prim-ministrul ucrainean, Volodimir Groisman, i-ar fi declarat că „niciun energetician nu îl va convinge că este mai importantă instalarea unei turbine electrice, decât păstrarea și dezvoltarea ecosistemului râului Nistru”.

Pavel Filip a subliniat că Ucraina nu poate construi cele 6 hidrocentrale pe Nistru, fără acordul Chișinăului și fără efectuarea unui studiu de impact asupra mediului. Anterior, premierii celor două țări au semnat o adresare către Comisia Europeană prin care s-a solicitat asistență pentru efectuarea acestui studiu.

Mai multe organizații de mediu din Republica Moldova au atras atenția asupra pericolului construirii a încă 6 hidrocentrale pe râul Nistru și asupra lipsei de transparență în negocierile purtate între Kiev și Chișinău pe marginea unui acord referitor la Complexul Hidroenergetic Nistrean. La 14 martie a fost organizat și un protest la Ambasada Ucrainei din Chișinău, față de care nu s-au pronunțat nici autoritățile moldovenești, nici cele ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău