Pavel Filip spune că ar trebui revăzută legea ce prevede interzicerea agitației electorale în ziua votului

  • 29 Iunie 2018 12:47
Pavel Filip spune că ar trebui revăzută legea ce prevede interzicerea agitației electorale în ziua votului

Premierul Pavel Filip a solicitat Ministerului Justiției să prezinte până marțea viitoare o analiză a prevederilor cadrul legal în baza cărora au fost invalidate alegerile locale din Chișinău.

Șeful executivului a declarat că a avut discuții pe marginea acestui subiect în cadrul vizitei sale la Washington și a sugerat că ar fi necesară modificarea legislației electorale, astfel încât situația de la alegerile pentru primăria Capitalei să nu se repete la viitoarele scrutine.

Pavel Filip a menționat că ar trebui revăzută legislația în ceea ce privește interzicerea agitației electorale în ziua votului și cu o zi înainte de alegeri.

„În recenta vizită la Washington, am avut mai multe discuții acolo și ei s-au arătat mirați, la ei nu există această zi a tăcerii. Spre exemplu, în majoritatea statelor din Uniunea Europeană există această zi. Din punctul meu de vedere, nu sunt sigur, dar oricum fiecare încearcă să-și facă agitație într-un mod sau altul și sâmbătă, și în ziua alegerilor nemijlocit.

Eu aș exclude în general acest lucru, dar este doar o părere personală și nu insist pe ea. Din punctul meu de vedere, trebuie legiuitorul să spună acest lucru prin discuții largi”.

Pavel Filip a mai spus că președintele Parlamentului, Andrian Candu, ar urma să creeze un grup de lucru pentru revizuirea legislației electorale, după revenirea sa din vizita în Statele Unite ale Americii.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău