Pavel Filip: R.Moldova nu dorește politizarea problemei transnistrene, ci o dezbatere transparentă în cadrul Adunării ONU

  • 22 Septembrie 2017 11:26
Pavel Filip: R.Moldova nu dorește politizarea problemei transnistrene, ci o dezbatere transparentă în cadrul Adunării ONU

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea Chișinăului de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova. El a declarat că nu dorește politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean.

Amintim că autoritățile de la Chișinău au cerut includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a chestiunii privind „Retragerea completă a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.  Cererea a fost inclusă în lista punctelor suplimentare și urmează a fi examinată la una din ședințele Comitetului General care vor avea loc în luna octombrie 2017.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău