Pavel Filip: PDM poate fi gata să intre la guvernare

  • 13 Februarie 2020 09:40
Pavel Filip: PDM poate fi gata să intre la guvernare

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că formațiunea pe care o conduce poate fi gata să intre la guvernare și poate intra în discuție cu toate formațiunile politice care sunt astăzi în Parlament. Potrivit lui Pavel Filip, întrebarea este dacă alți parteneri sunt gata sau nu să înceapă discuții cu Partidul Democrat, transmite IPN.

Pavel Filip susține că votarea Guvernului Chicu este un capitol încheiat și PDM nu ține neapărat să obțină fotolii de ministru în actualul executiv. Declarația a fost făcută în contextul în care atât prim-ministrul Ion Chicu, cât și președintele Igor Dodon au vorbit despre ineficiența unor miniștri și necesitatea de a se face remanieri în Guvern. „De ce noi trebuie să ne vedem în cadrul Guvernului Chicu? Ăsta este un episod politic care a trecut. PDM a votat pentru acest Guvern, asta este o foaie pe care am dat-o”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul TV8.

Președintele PDM spune că încă nu știe dacă formațiunea va avea un candidat la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an. În același timp, partidul ar putea susține și un candidat unic. „Acest lucru va fi decis de către toți colegii din partid pentru că trebuie luată în considerare conjunctura politică și sigur că vom avea discuții. Acum n-o să vă dau un răspuns până a lua o decizie cum participăm, cu cine participăm, care sunt șansele noastre. Și ulterior, din discuțiile pe care le vom avea cu formațiunile politice urmează să decidem pe cine susținem și pe cine nu sau vom da mână liberă alegătorilor noștri – acestea sunt decizii pe care eu niciodată n-o să le iau de sine stătător”, a afirmat politicianul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău