Pavel Filip participă la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE

  • 14 Martie 2016 19:19
Pavel Filip participă la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE

Reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană se desfășoară luni, 14 nartie, la Bruxelles.

Delegația Republicii Moldova este condusă de premierul Pavel Filip. Deși autoritățile susțineau anterior că Republica Moldova a înregistrat evoluții importante în ultimul timp, experții consideră că nu ne putem aștepta la rezultate semnificative de la această reuniune.
 
În această seară se va desfășura a doua reuniune a Consiliului de Asociere. Zilele trecute, premierul Pavel Filip declara că în ultima perioadă au fost adoptată, sau a fost inițiată procedura de adoptare a mai multor acte legislative importante. În opinia sa, la reuniunea Consiliului de Asociere, autoritățile vor avea ce raporta.

Republica Moldova a trecut în ultimul an printr-o criză politică și această reuniune este importantă pentru recăpătarea încrederii din partea europenilor, susține expertul Asociației pentru Politică Externe, Victora Bucătaru.

Și analistul politic Ion Tăbârță consideră că Republica Moldova, în general, nu a reușit să realizeze prevederile Acordului de Asociere, astfel încât nu poate fi vorba de rezultate importante.

La Bruxelles Pavel Filip are planificate întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, inclusiv cu înaltul reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, și comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău