Pavel Filip: Nu credem că e necesar să le indicăm simpatizanților cu cine să voteze

  • 20 Octombrie 2020 15:36
Pavel Filip: Nu credem că e necesar să le indicăm simpatizanților cu cine să voteze

„Nu credem că este necesar să le indicăm colegilor și simpatizanților noștri cu cine să voteze”, susține Pavel Filip, liderul Partidului Democrat, formațiune care nu participă la alegerile prezidențiale.

După ședința Biroului Executiv al PDM, Pavel Filip a declarat că formațiunea a decis să facă altfel de politică și nimeni nu va impune nimănui pe cine să susțină la alegeri, transmite IPN.

Liderul PDM a reamintit despre campania de consultare a cetățenilor în teritoriu, în cadrul căreia spune că a înțeles că oamenii sunt preocupați de ce va fi după alegeri – cum se va guverna, cum vor fi continuate proiectele, cum vor fi evitate incertitudinea, haosul etc. Oamenii vor să aibă siguranța că rezultatul acestor alegeri nu va fi pornirea unor războaie politice, ci mobilizarea politicienilor la muncă pentru a ajuta cetățenii. „Suntem siguri că membrii Partidului Democrat și simpatizanții noștri vor vota la prezidențiale pornind de la aceste așteptări și considerente”, a precizat Pavel Filip.

Potrivit democratului, aceste alegeri prezidențiale vor trece, dar este de datoria politicienilor să găsească compromisuri atunci când e vorba de interese naționale. „Partidul Democrat nu va radicaliza și mai mult scena politică din Moldova și va încerca să fie un factor de echilibru”, a notat democratul.

„Ne vom uni cu toții în jurul unor obiective majore, care să ajute țara să meargă înainte și să nu fie supusă riscului intrării într-un blocaj și într-o nouă criză politică periculoasă. Și cel mai important lucru în actuala situație din țară nu este competiția politică, ci capacitatea de a găsi lucrurile care ne unesc”, a mai spus Pavel Filip.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău