Pavel Filip, la întrevederea cu cu James Pettit: R.Moldova este determinată să avanseze pe calea integrării europene

  • 05 Iunie 2018 14:34
Pavel Filip, la întrevederea cu cu James Pettit: R.Moldova este determinată să avanseze pe calea integrării europene

Autoritățile din Republica Moldova sunt determinate să avanseze pe calea integrării europene și mizează pe sprijinul american în acest sens, în special pe subiecte de securitate, justiție și economie, a declarat premierul Pavel Filip la întrevederea de luni, 4 iunie, cu Ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.

Potrivit agenției Infotag, premierul s-a referit la acțiunile Executivului în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiționalităților pentru recepționarea asistenței macrofinanciare din partea UE.

În comunicatul Guvernului se arată că diplomatul american a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova. Cei doi au mai discutat despre perspectivele dialogului strategic moldo-american și evoluțiile în cooperarea dintre cele două state.

În aceste zile, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc se află într-o vizită în Statele Unite unde are programate întâlniri cu lideri politici, membri ai societății civile și reprezentanți ai mediului universitar, potrivit unui comunicat al PD. Coordonatorul coaliției de guvernare este însoțit în această deplasare de vicepreședinții PD, Andrian Candu și Vlad Cebotari.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău