Pavel Filip l-a felicitat, telefonic, pe președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale a României

  • 30 Noiembrie 2018 13:39
Pavel Filip l-a felicitat, telefonic, pe președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naționale a României

Premierul Pavel Filip l-a felicitat, într-o convorbire telefonică, pe președintele Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Naționale a României, marcată pe 1 decembrie, și a Centenarului Marii Uniri.

Prim-ministrul a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de România, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Chișinău. Cea mai recentă manifestare a acestei susțineri este promulgarea legii privind construcția Autostrăzii Unirii: Târgu Mureș - Iași – Ungheni, care include și podul peste râul Prut la Ungheni.

În proces de definitivare sunt și alte proiecte importante, precum: reducerea tarifelor de roaming, continuarea programelor de reabilitare a grădinițelor și școlilor și proiectele de interconectare energetică, potrivit sursei citate.

Premierul moldovean a exprimat recunoștință și pentru suportul acordat de România Republicii Moldova în parcursul său european. Pavel Filip și Klaus Iohannis au convenit să dialogheze intens pe durata mandatului Românei la Președinția Consiliului Uniunii Europene pentru a avansa în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
17,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău