Pavel Filip: I-am cerut lui Constantin Botnari să-și depună mandatul de deputat

  • 22 Noiembrie 2019 08:20
Pavel Filip: I-am cerut lui Constantin Botnari să-și depună mandatul de deputat

Președintele Partidului Democrat, Pavel Filip, susține că i-a cerut deputatului democrat Constantin Botnari să-și depună mandatul de deputat, dat fiind faptul că nu participă la ședințele Parlamentului. Fostul premier spune că nu l-a văzut de mult timp pe Constantin Botnari, dar că a discutat acest subiect la telefon. Botnari i-a spus că se va gândi la acest îndemn, transmite IPN.

„Am vorbit cu Botnari la telefon și i-am solicitat să depună mandatul pentru că eu nu văd sensul existenței unui deputat care nu frecventează ședințele Parlamentului. Nu pot înțelege pentru ce se mai ține de acest mandat. Suntem o fracțiune, în Parlament trebuie de muncit, sunt proiecte, trebuie examinate, trebuie să te dai cu părerea, trebuie să vii să votezi. Or, să ai mandat de deputat și să nu vii în Parlament mi se pare incorect”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Fostul premier spune că răspunsul lui Botnari a fost că se va gândi. „Eu nu-l pot impune pentru că mandatul este imperativ”, a adăugat liderul PDM.

Totodată, Pavel Filip a menționat că democrații, actualmente, nu-și pot asuma responsabilitatea de a intra într-o coaliție cu socialiștii pentru că asta ar duce la obligațiuni. „De aceea, noi ne-am rezervat dreptul, am votat acest Guvern pe care îl considerăm mai mult tehnic și, de fiecare dată, vom lua o decizie în funcție de proiectele cu care va veni. 700 de lei pentru pensionari, înseamnă că este bine, este o continuitate a proiectului care a fost lansat de către noi. Și noi o să venim cu inițiative, dar asta înseamnă că va trebui să dezbatem fiecare proiect separat și acelea care se încadrează în albia viziunilor noastre vor fi votate de către noi, cele care nu – desigur că nu le vom vota”, a notat președintele democraților.

În ceea ce privește alegerile prezidențiale care ar urma să aibă loc în toamna anului viitor, liderul Partidului Democrat spune că PDM se va pregăti de scrutin și va avea un candidat.

Constantin Botnari este cunoscut pentru faptul că a fost una dintre persoanele apropiate ale fostului lider democrat Vladimir Plahotniuc, plecat tainic din țară după ce formațiunea a cedat puterea. Botnari mai este cunoscut pentru porecla „borsetca”, dată pentru că ar fi fost mesagerul lui Plahotniuc în presupuse cazuri de corupere a anumitor persoane. Una dintre ultimele referințe publice la el arăta că „degrabă trebuie să revină în Moldova de la Londra”. Liderii actuali ai PDM afirmă că formațiunea se află „în proces de reformare internă”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chişinău
10,46 °C
cer senin
Umiditate:20 %
Vint:2,1 m/s
Tue
10 °C
Wed
12 °C
Thu
14 °C
Fri
14 °C
Sat
12 °C

Curs oficial BNM 07 Aprilie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 20.1288 0.0934
USD 18.6369 0.0933
RON 4.1677 0.0188
UAH 0.6846 0.0077
RUB 0.2437 0.0032
Arhivă Radio Chișinău