Pavel Filip: Dincolo de Andrian Candu, avem și alți membri care pot face față la șefia partidului

  • 02 August 2019 13:45
Pavel Filip: Dincolo de Andrian Candu, avem și alți membri care pot face față la șefia partidului

Președintele interimar al Partidului Democrat din Moldova, Pavel Filip, cel care a ocupat această funcție după ce fostul lider Vladimir Plahotniuc și-a dat demisia și a plecat din țară, spune că nu s-a adunat încă masa critică de elemente care să-i permită să ia decizia de a candida la funcția de lider cu atribuții depline al PDM. Fostul premier spune că unii membri din formațiune îl îndeamnă să-și înainteze candidatura, dar o decizie finală nu a fost luată. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

„Trebuie să recunosc că sunt oameni în organizațiile teritoriale care au venit cu această propunere și la întrevederile cu ei și la alte întrevederi, nu doar în teritoriu, dar mai sunt și alți potențiali candidați, de aceea, nu am luat o decizie finală încă”, a declarat Pavel Filip.

Fostul premier spune că dorința lui este ca la șefia PDM să candideze mai mulți oameni, însă, potrivit lui, acest lucru probabil nu se va reuși. „Aceasta era viziunea mea din start, atunci când spuneam să amânăm Congresul până după alegerile locale. Atunci am fi putut deja să elaborăm un nou model de funcționare a unei formațiuni politice. De ce nu – să avem mai mulți candidați la funcția de președinte al PDM, să meargă fiecare în organizațiile teritoriale, să-și prezinte viziunea și potențialul program pentru Partidul Democrat și cel care întrunește cele mai multe voturi sau se bucură de suportul mai multor membri ai PDM – să devină președinte de partid”, spune politicianul. În opinia lui, acest lucru nu se reușește acum, însă la 7 septembrie va fi ales totuși un președinte al PDM, precum și un nou Consiliu Național Politic.

Pavel Filip a menționat că nu a vorbit cu fostul președinte al Parlamentului, membru al PDM, Andrian Candu, despre o eventuală candidatură a acestuia la șefia PDM. „Nu am discutat cu Andrian Candu la această temă, nu am auzit să-și fi manifestat intenția vreodată, dar, dincolo de Andrian Candu, pe care îl respect foarte mult pentru că, din punctul meu de vedere, a fost un speaker foarte bun, avem și alți membri care pot face față la șefia partidului”, a notat democratul.

Congresul extraordinar al PDM va avea loc pe data de 7 septembrie, în cadrul căruia va fi aleasă noua conducere a formațiunii.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău