Pavel Filip despre votarea Guvernului Gavrilița: Nu vom participa la acest teatru al absurdului

  • 03 Februarie 2021 08:29
Pavel Filip despre votarea Guvernului Gavrilița: Nu vom participa la acest teatru al absurdului

Liderul Partidului Democrat, Pavel Filip, spune că fracțiunea PDM din Legislativ, cel mai probabil, nu va participa la ședința în timpul căreia Natalia Gavrilița va cere vot de încredere deputaților, calificând situația drept un ,,teatru al absurdului”. În plus, Filip îi cere șefului statului să iasă cu o adresare publică în fața cetățenilor pentru a-i informa despre posibilitățile autorităților de a gestiona criza pandemică și economică până la alegerile parlamentare anticipate, informează IPN.

Liderul Partidului Democrat spune că fracțiunea PDM își dorește o discuție cu candidatul desemnat, Natalia Gavrilița, pentru a înțelege dacă intențiile acesteia de a guverna țara sunt serioase sau nu. În același timp, dacă premierul desemnat nu-și dorește voturile deputaților în Parlament, democrații îi cer șefului statului să propună modalitățile de gestionare a crizei pandemice și economice până la alegerile anticipate.

,,Suntem într-o confuzie totală. În mod normal, dna Gavrilița ar trebui să ceară vot de încredere, eu cred că ea va cere vot de neîncredere. Președintele Maia Sandu trebuie să vină cu o adresare foarte sinceră către popor. Și să ne spună că dorește  alegeri anticipare, dar până atunci vom avea bani de pensii, salarii, va avea cine gestiona criza sanitară, vom obține vaccinul și vom începe vaccinarea”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii ,,Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Pavel Filip spune că fracțiunea PDM, cel mai probabil, nu va fi prezentă la ședința plenară în timpul căreia va fi examinat programul de guvernare al cabinetului propus de Natalia Gavrilița.

,,Cel mai probabil, noi nu vom participa la acest teatru al absurdului. Nu văd sensul să te duci, să adresezi întrebări, să obții răspunsuri, după care să nu votezi pentru că nu dorește să fie votat candidatul”, a mai spus Pavel Filip.

În același timp, liderul democraților s-a arătat sceptic în privința sincerității partidelor din Parlament de a declanșa alegeri anticipate. 

,,Imaginați-vă fracțiunea Șor, cred că cifra pe care a investit-o în deputații lor pentru crearea platformei Pentru Moldova depășește suma de 10 milioane de dolari. Ei nu au făcut această investiție pentru a merge la alegeri parlamentare. Eu nu cred că ei își doresc aceste alegeri”, a declarat Pavel Filip.

Astăzi, biroul permanent al Parlamentului se întrunește  pentru a decide data primei ședințe plenare din sesiunea de primăvară-vară. Potrivit liderului PAS, Igor Grosu, echipa guvernamentală condusă de Natalia Gavrilița se va prezenta în Parlament săptămâna viitoare pentru a-și prezenta programul de guvernare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău