Pavel Filip declară la Strasbourg că societatea în R.Moldova este divizată de aceea nu se va ajunge la un consens privind sistemul electoral

  • 26 Iunie 2017 18:40
Pavel Filip declară la Strasbourg că societatea în R.Moldova este divizată de aceea nu se va ajunge la un consens privind sistemul electoral

Proiectul de modificare a sistemului electoral va fi supus în continuare dezbaterilor publice, dar oricum nu se va ajunge la un consens absolut deoarece societatea în Republica Moldova este divizată și polarizată, a declarat astăzi premierul Pavel Filip la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Pavel Filip a adăugat că autoritățile vor ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția pentru a elaborat o lege cât mai calitativă.

De asemenea, Pavel Filip a fost întrebat de deputații APCE despre lupta cu corupția și dosarul legat de fraudele din domeniul bancar. El a declarat că reforma justiției în Republica Moldova continuă, iar în ultimul timp mai mulți funcționari sau foști demnitari sunt cercetați în dosare de corupție.

Totodată, el a dat asigurări că fraude în sectorul bancar ca cele din 2014 nu vor mai fi posibile, ca urmare a implementării reformelor legislative.

Referindu-se la subiectul modificării sistemului electoral, secretarul general al Consiliului Europei Thorbjorn Jagland a reiterat necesitatea obținerii unui consens larg în societate și în mediul politic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău