Pavel Filip către Jose-Luis Herrero: Urmărim încheierea monitorizării țării de către APCE

  • 20 Februarie 2016 12:55
Pavel Filip către Jose-Luis Herrero: Urmărim încheierea monitorizării țării de către APCE

Obiectivul de bază al R. Moldova în cooperarea cu Consiliul Europei și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este încheierea monitorizării țării, atât de către APCE, cât și la nivelul Congresului Autorităților Locale și Regionale al CoE.

Despre aceasta a menționat prim-ministrul Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu șeful Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, Jose-Luis Herrero, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat depresă  remis de executiv, premierul a dat asigurări că Guvernul de la Chișinău este determinat să întreprindă acțiuni concrete și prompte pentru promovarea reformelor necesare și atingerea obiectivelor propuse, prioritare fiind stabilizarea sectorului financiar-bancar și reforma sistemului judiciar.

Jose-Luis Herrero a confirmat deschiderea Consiliului Europei pentru un dialog constructiv și disponibilitatea de a oferi expertiza necesară în procesul de armonizare a legislației Republicii Moldova la standardele europene.

În cadrul întrevederii, părțile au mai abordat tema privind vizita de monitorizare a co-raportorilor APCE pentru Republica Moldova, preconizată pentru 22-23 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău