Pavel Filip aduce mulțumiri României pentru debursarea celor 50 de milioane de euro

  • 17 Februarie 2017 17:03
Pavel Filip aduce mulțumiri României pentru debursarea celor 50 de milioane de euro

Prim-ministrul Pavel Filip a mulțumit Guvernului României pentru aprobarea tragerii celei de-a doua tranșe din împrumutul pe care îl acordă Republicii Moldova. Banii – 50 de milioane de euro, vor ajunge la sfârșitul acestei luni.

„Prietenii la nevoie se cunosc, iar România ne-a ajutat tot timpul în momente importante”, a scrie Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

La același subiect, ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat pentru IPN că este convins că banii care vor ajunge la Chișinău vor fi folosiți judicios, în sectoare sociale importante. Acest împrumut reprezintă un stimulent dar și o încurajare către autoritățile de la Chișinău să continue calea îmbunătățirii stării lucrurilor.

Tranșa a doua din împrumutul român de 150 de milioane de euro vine la 27 februarie. Guvernul României a aprobat în ședința din 16 februarie hotărârea care să permită tragerea celor 50 de milioane de euro. Solicitarea pentru a primi cea dea doua tranșă a fost transmisă de Ministerul Finanțelor din Republica Moldova în ianuarie 2017. Prima tranșă, de 60 de milioane euro, a fost încasată de Moldova în august 2016. Creditul se acordă pe o perioadă de 5 ani, cu o rată a dobânzii de 1,5%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău