Pavel Filip a participat la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – UE

  • 01 Aprilie 2017 13:28
Pavel Filip a participat la reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova – UE

Premierul Pavel Filip a participat viner, 31 martie, la cea de-a treia reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. În cadrul ședinței au fost discutate progresele înregistrate de autoritățile de la Chișinău în implementarea Acordului de Asociere RM – UE și trasate obiectivele pentru perioada următoare, se arată într-un comunicat al Guvernului de la Chișinău.

În marja reuniunii Republica Moldova a prezentat și Raportul de progres privind implementarea Agendei de Asociere pentru 2014-2016.

În cadrul conferinței de presă susținută după reuniune, Prim-ministrul Pavel Filip a remarcat că Raportul UE privind implementarea Acordului, pe lângă datele privind acțiunile realizate și restanțele existente, constată că 2016 a fost un an al noilor începuturi în Republica Moldova. Totodată, șeful Cabinetului de miniștri a dat asigurări că autoritățile rămân a fi preocupate de implementarea reformelor privind dezvoltarea țării și crearea condițiilor decente de trai pentru cetățeni.

Referindu-se la domeniile prioritare pentru Executivul de la Chișinău, Pavel Filip a spus că autoritățile au lansat deja mai multe măsuri privind lupta cu corupția, investigarea fraudei bancare, reforma justiției și crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea economică a Republicii Moldova. „La fel, ne dorim pluralism media și folosesc inclusiv această oportunitate pentru a invita media internațională să investească în Moldova: suntem o societate vibrantă și cu potențial”, a declarat Premierul.

De asemenea, șeful Guvernului a remarcat că Republica Moldova împărtășește pe deplin obiectivul promovat activ de UE privind sporirea rezilienței față de sfidările interne și cele externe, precum și privind asigurarea securității în regiune.

La rândul său, Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, a spus că cea de-a treia reuniune a Consiliului de Asociere RM-UE a fost o bună oportunitate pentru a reafirma angajamentul privind implementarea pe deplin a Acordului de Asociere și a importanței parteneriatului Uniunea Europeană – Republica Moldova.

În același timp, Johannes Hahn a spus că procesul de implementare a reformelor trebuie să continue, în special în domeniul justiției și luptei împotriva corupției și că UE va oferi suport în acest sens.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău