Pavel Filip a comentat ce înseamnă repoziționarea PDM în partid pro-Moldova

  • 18 Septembrie 2018 13:28
Pavel Filip a comentat ce înseamnă repoziționarea PDM în partid pro-Moldova

Programul de guvernare al actualului Executiv va rămâne cel bazat pe Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, a declarat marți, 18 septembrie, premierul Pavel Filip, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat. El a comentat astfel anunțul de vineri al  conducerii PDM precum că formațiunea va avea un program politic pro-Moldova.

Programul de guvernare este bazat pe Acordul de asociere și nimeni nu l-a schimbat. Integrarea europeană înseamnă ridicarea standardelor de trai în Republica Moldova la nivelul european. Iată ce înseamnă pro-Moldova. Să discutăm cu oamenii problemele cu care se confruntă, dar nu să mergem în sate să le vorbim despre Rusia sau UE”, a declarat Pavel Filip.

Șeful Guvernului mai susține că PDM este din 2009 forța politică ce a asigurat parcursul european al Republicii Moldova.

În opinia unor analiști politici, repoziționarea PDM ar însemna o recunoaștere de către guvernarea de la Chișinău a eșecului dialogului cu Uniunea Europeană. Ei amintesc de faptul că Bruxelles-ul a suspendat un acord macrofinanciar de 100 de milioane de euro în urma derapajelor antidemocratice de la Chișinău.

Săptămâna trecută, doi influenți diplomați occidentali – ambasadorul Statelor Unite și șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău s-au arătat îngrijorați față de evoluția reformelor democratice în R. Moldova care stagnează sau chiar sunt în regres.

De asemenea, analiștii nu exclud că prin această repoziționare, PDM se pregătește pentru o alianță de centru-stânga după alegerile parlamentare din februarie 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău