Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Alexandr Lukașenko

  • 06 Iunie 2017 16:06
Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu Alexandr Lukașenko

Prim-ministrul Pavel Filip și-a început astăzi vizita oficială în Republica Belarus. Șeful Executivului de la Chișinău a avut o întrevedere cu președintele Alexandr Lukașenko, în cadrul căreia a discutat despre rezultatele colaborării dintre cele două state pe parcursul a 25 de ani de relații diplomatice, precum și despre posibilitățile de a lansa noi proiecte comune. 

Premierul Pavel Filip a remarcat dialogul constructiv dintre Republica Moldova și Republica Belarus și a mulțumit autorităților de la Minsk pentru deschiderea de care dau dovadă în procesul de dinamizare a parteneriatului bilateral. “Apreciem bunele relații stabilite între țările noastre și ne dorim să menținem, în continuare, caracterul stabil și productiv al acestora”, a declarat Pavel Filip.                                                                    

De asemenea, Pavel Filip a spus că Republica Moldova s-a pronunțat pentru valorificarea pe deplin a potențialului comercial-economic dintre cele două țări. “Suntem interesați să aprofundăm colaborarea cu partenerii din Belarus în domeniul industriilor de producție. Zona de comerț liber a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană deschide noi posibilități pentru dezvoltarea mediului de afaceri, în particular pentru sporirea numărului de companii mixte. Am lansat o serie de reforme interne pentru  a facilita activitatea antreprenorilor, dorim să creăm condiții atractive pentru investitorii străini, inclusiv pentru cei din Belarus”, a mai spus premierul, potrivit unui comuicat al Guvernului. 

La rândul său, Președintele Republicii Belarus a subliniat  că relațiile cu Republica Moldova sunt foarte importante pentru țara sa datorită istoriei comune și a beneficiilor aduse cetățenilor din ambele state. Totodată, Alexandr Lukașenko a spus că autoritățile de la Minsk pledează pentru impulsionarea parteneriatului bilateral și utilizare la maxim a oportunităților oferite de Acordurile bilaterale și multilaterale la care Moldova și Belarus sunt parte. “Moldova poate conta și în continuare pe susținerea Republicii Belarus, care este un partener de încredere și deschis spre colaborare” a declarat președintele​ belarus. 

Oficialii au avut, de asemenea, un schimb de opinii privind importanța activității Comisiei interguvernamentale mixte pentru cooperare comercial-economică, parteneriatul bilateral în domeniul transporturilor, construcției, agriculturii, precum și cel al culturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:0,51 m/s
Sun
23
Mon
24
Tue
26
Wed
26
Thu
23

Curs oficial BNM 24 Iulie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.3017 -0.0000
USD 18.0638 -0.0000
RON 4.3265 -0.0000
UAH 0.6646 -0.0000
RUB 0.2447 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău