Pavel Abraham nu mai este membru al comisiei de concurs pentru funcția de judecător la CEDO din partea R.Moldova. În locul lui a fost desemnată Viorica Puică

  • 14 Ianuarie 2021 18:40
Pavel Abraham nu mai este membru al comisiei de concurs pentru funcția de judecător la CEDO din partea R.Moldova. În locul lui a fost desemnată Viorica Puică

Președinta Rep. Moldova, Maia Sandu, a decis să-l retragă pe Pavel Abraham, desemnat anterior de către Igor Dodon, din funcția de membru al comisiei de concurs pentru funcția de judecător la CEDO din partea R.Moldova.

Despre aceasta a anunțat astăzi pe pagina sa de Facebook, consilierul prezidențial în domeniul justiției, Olesea Stamate, care menționează că ar exista dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

În locul lui Pavel Abraham a fost desemnată, drept reprezentant al Președinției în această comisie, judecătoarea Viorica Puică.

” În contextul concursului în desfășurare pentru funcția de judecător la CEDO din partea Republicii Moldova, doamna Președintă a retras membrul desemnat anterior de către Igor Dodon în comisia de concurs, domnul Pavel Abraham, din cauza unor dubii rezonabile cu privire la integritatea acestuia.

Ținând cont de importanța reprezentării Republicii Moldova la CEDO de către un judecător onest și profesionist, așteptările societății sunt ca acest concurs să se desfășoare într-o manieră de maximă transparență și corectitudine. Respectiv, am desemnat-o drept reprezentant al Președinției în această comisie pe dna Viorica Puică, o judecătoare competentă și corectă”, menționează în mesajul său Olesea Stamate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău