Pauza de cafea | Felicia Braila: Copiilor le spunem, dacă au o inițiativă să nu ezite s-o facă auzită, iar profesorilor - încercați să fiți altfel, să fiți alături de noi!

  • 18 Decembrie 2018 12:20
0%
00:00:00
00:00:00

Pauza de cafea - 18 decembrie 2018

Când oamenii devin cetățeni? De la ce vârstă începe educația civică și cum se face? E suficient să le povestim tinerilor despre democrație, implicare, participare sau trebui să le lăsăm și spațiu pentru a trăi experiențe de implicare și luare a deciziilor? 
Chiar dacă în multe școli și localități există Consilii ale Elevilor, care ar trebui să reprezinte interesele elevilor în școală și la nivel de localitate și să-i antreneze în formarea abilităților de cetățeni activi, cele mai multe dintre ele sunt structuri formale, membrii cărora sunt numiți de adulți și nu aleși prin vot. Care e puterea lor reală de decizie în acest caz? Există vreo legătură între felul cum funcționează aceste consilii și viața politică din țara noastră? Ar putea situația să fie diferită? Și dacă da, cum anume ar putea funcționa lucrurile?

Povestim azi la Pauza de cafea cu experții și beneficiarii proiectului de Abilitare a elevilor în vederea implicării în procesul decizional implementat de Fundația Soros-Moldova, Felicia Brăila, președinta Consiliului Elevilor de la liceul din Giurgiulești, Vitalie Cîrhană, director al Institutului pentru Dezvoltare Milenium, expert și trainer pentru tineri, Silvia Strelciuc, director executiv la Centrul CONTACT-Cahul, și la telefon, Eugen Ilco, președintele Consiliului Elevilor de la Liceul Teoretic ”Petru Rareș” din Soroca.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău