Patru tineri de origine afro-asiatică au fost reținuți de oamenii legii. Au vrut să treacă Prutul înot

  • 16 August 2023 19:06
Patru tineri de origine afro-asiatică au fost reținuți de oamenii legii. Au vrut să treacă Prutul înot

Angajații Sectorului Poliției de Frontieră Gotești au prevenit o tentativă de trecere clandestină a frontierei de stat de către patru tineri cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani de origine afro-asiatică. Străinii au fost reținuți în timp ce încercau să ajungă în România, prin înot râul Prut.

Potrivit Poliției de Frontieră, totul s-a întâmplat astăzi, în jurul orei 04:00, pe direcția localităților Zârnești – Rogojeni. Patrula Poliției de Frontieră a observat patru persoane care înaintau spre râul Prut. În monitorizarea acțiunilor și identificarea exactă a locației, după o încercare de a fugi și să se ascundă în vegetație, polițiștii de frontieră au utilizat drona și sistemul de termoviziune.

Fiind stabilită clar intenția de a trece ilegal frontiera de stat, la fața locului patrula mobilă, în componență cu patrupedul de serviciu Iasco, a intervenit operativ cu reținerea persoanelor.

Din cercetările primare, au fost legitimați doi cetățeni ai Republicii Burundi, un cetățean al Republicii Federale Democratice Etiopia și un cetățean al Republicii Arabe Siria. Toți aveau domiciliu temporar la Chișinău.

În fapt, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale SUD documentează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Persoanele vor fi transmise la Inspectoratul General pentru Migrație, în vederea aplicării în privința lor a custodiei publice pe o perioada de 30 de zile, după care expulzarea din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău