Patru pui de corb au eclozat în Turnul Londrei, evitând astfel o profeție despre prăbușirea Marii Britanii

  • 17 Mai 2019 18:25
Patru pui de corb au eclozat în Turnul Londrei, evitând astfel o profeție despre prăbușirea Marii Britanii

Situația politică din Marea Britanie traversează o perioadă de haos din cauza Brexit-ului, iar zilele prim-ministrului Theresa May în această funcție sunt numărate, însă regatul britanic și Turnul Londrei par să fie în siguranță și la adăpost de o profeție legendară, după nașterea a patru pui de corb în celebra fortăreață londoneză, informează Reuters.

Legenda spune că dacă toți cei șase corbi care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi această construcție veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice și în prezent o populară atracție turistică, atunci castelul și întregul regat britanic se vor prăbuși.

Se crede că începând din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost ținut în Turnul Londrei pentru a evita îndeplinirea profeției, iar celor șase "rezidenți" actuali li s-au alăturat recent patru pui, au precizat administratorii clădirii.

"Suntem foarte mulțumiți să vă spunem că aici, în Turnul Londrei, avem acum patru minunați pui, aceasta fiind prima eclozare reușită în Turnul Londrei după mai bine de 30 de ani", a declarat Christopher Skaife, gardian și păsărar-șef al turnului.

"Am decis că ar fi o idee bună să verificăm dacă putem să înmulțim corbii din Turnul Londrei, pentru a ne asigura viitorul. În definitiv, toate legendele ne spun că dacă acești corbi părăsesc Turnul Londrei, acesta se va prăbuși și un mare rău se va abate asupra regatului", a adăugat el.

Doar unul dintre cei patru pui va fi păstrat în turnul londonez și va primi numele de George sau Georgina, la fel ca toții puii care se nasc de Sfântul Gheorghe, sfântul protector al Marii Britanii, a precizat Christopher Skaife.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău