Patru pui de corb au eclozat în Turnul Londrei, evitând astfel o profeţie despre prăbuşirea Marii Britanii

  • 17 Mai 18:25
Patru pui de corb au eclozat în Turnul Londrei, evitând astfel o profeţie despre prăbuşirea Marii Britanii

Situaţia politică din Marea Britanie traversează o perioadă de haos din cauza Brexit-ului, iar zilele prim-ministrului Theresa May în această funcţie sunt numărate, însă regatul britanic şi Turnul Londrei par să fie în siguranţă şi la adăpost de o profeţie legendară, după naşterea a patru pui de corb în celebra fortăreaţă londoneză, informează Reuters.

Legenda spune că dacă toţi cei şase corbi care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi această construcţie veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice şi în prezent o populară atracţie turistică, atunci castelul şi întregul regat britanic se vor prăbuşi.

Se crede că începând din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost ţinut în Turnul Londrei pentru a evita îndeplinirea profeţiei, iar celor şase "rezidenţi" actuali li s-au alăturat recent patru pui, au precizat administratorii clădirii.

"Suntem foarte mulţumiţi să vă spunem că aici, în Turnul Londrei, avem acum patru minunaţi pui, aceasta fiind prima eclozare reuşită în Turnul Londrei după mai bine de 30 de ani", a declarat Christopher Skaife, gardian şi păsărar-şef al turnului.

"Am decis că ar fi o idee bună să verificăm dacă putem să înmulţim corbii din Turnul Londrei, pentru a ne asigura viitorul. În definitiv, toate legendele ne spun că dacă aceşti corbi părăsesc Turnul Londrei, acesta se va prăbuşi şi un mare rău se va abate asupra regatului", a adăugat el.

Doar unul dintre cei patru pui va fi păstrat în turnul londonez şi va primi numele de George sau Georgina, la fel ca toţii puii care se nasc de Sfântul Gheorghe, sfântul protector al Marii Britanii, a precizat Christopher Skaife.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
29,84 °C
cer fragmentat
Umiditate:38 %
Vint:2,6 m/s
Sun
24 °C
Mon
23 °C
Tue
23 °C
Wed
23 °C
Thu
21 °C

Curs oficial BNM 25 August 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7985 -0.0000
USD 17.8856 -0.0000
RON 4.1887 -0.0000
UAH 0.7156 -0.0000
RUB 0.2723 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău