Patru pui de corb au eclozat în Turnul Londrei, evitând astfel o profeţie despre prăbuşirea Marii Britanii

  • 17 Mai 18:25
Patru pui de corb au eclozat în Turnul Londrei, evitând astfel o profeţie despre prăbuşirea Marii Britanii

Situaţia politică din Marea Britanie traversează o perioadă de haos din cauza Brexit-ului, iar zilele prim-ministrului Theresa May în această funcţie sunt numărate, însă regatul britanic şi Turnul Londrei par să fie în siguranţă şi la adăpost de o profeţie legendară, după naşterea a patru pui de corb în celebra fortăreaţă londoneză, informează Reuters.

Legenda spune că dacă toţi cei şase corbi care trăiesc în Turnul Londrei vor părăsi această construcţie veche de aproape o mie de ani, gazda bijuteriilor coroanei britanice şi în prezent o populară atracţie turistică, atunci castelul şi întregul regat britanic se vor prăbuşi.

Se crede că începând din timpul domniei regelui Charles al II-lea din secolul al XVII-lea, un mic grup de corbi a fost ţinut în Turnul Londrei pentru a evita îndeplinirea profeţiei, iar celor şase "rezidenţi" actuali li s-au alăturat recent patru pui, au precizat administratorii clădirii.

"Suntem foarte mulţumiţi să vă spunem că aici, în Turnul Londrei, avem acum patru minunaţi pui, aceasta fiind prima eclozare reuşită în Turnul Londrei după mai bine de 30 de ani", a declarat Christopher Skaife, gardian şi păsărar-şef al turnului.

"Am decis că ar fi o idee bună să verificăm dacă putem să înmulţim corbii din Turnul Londrei, pentru a ne asigura viitorul. În definitiv, toate legendele ne spun că dacă aceşti corbi părăsesc Turnul Londrei, acesta se va prăbuşi şi un mare rău se va abate asupra regatului", a adăugat el.

Doar unul dintre cei patru pui va fi păstrat în turnul londonez şi va primi numele de George sau Georgina, la fel ca toţii puii care se nasc de Sfântul Gheorghe, sfântul protector al Marii Britanii, a precizat Christopher Skaife.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chişinău
24 °C
cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,1 m/s
Fri
19 °C
Sat
18 °C
Sun
18 °C
Mon
21 °C
Tue
21 °C

Curs oficial BNM 23 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0864 0.0710
USD 17.9850 0.0268
RON 4.2180 0.0162
UAH 0.6839 -0.0035
RUB 0.2802 0.0019
Arhivă Radio Chișinău