Patru persoane reținute pentru jaful armat de la Metro

  • 07 Iulie 2014 14:26
Patru persoane reținute pentru jaful armat de la Metro

Poliția și Procuratura Generală au anunțat astăzi că au reținut patru persoane cu vârstele cuprinse între 30 și 44 de ani, care ar fi organizat și comis jaful unei bănci comerciale la 30 mai a.c.

Odată cu reținerea acestora, a fost depistat și un arsenal de arme, inclusiv grenade și automate Kalașnikov. Relatează Cornel Ciobanu.

Cele patru persoane, care se presupune că au atacat mașina unei bănci din capitală la 30 mai a.c.,  au pregătire militară. Unul dintre cei patru a fost lunetist în armată. De asemenea, cel puțin unul din ei intenționa să participe la conflictul din Ucraina, în calitate de mercenar, de partea rebelilor pro-ruși, susțin procurorii. Acestea au pregătit din timp jaful și dețineau un arsenal întreg de arme, a declarat șeful Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug.

Organele de anchetă invetighează și implicarea altor persoane în organizarea acestei crime. Între timp, pe numele celor patru au fost eliberate mandate de arest pentru 30 de zile. Aceștia își recunosc parțial vina, dar nu regretă faptele comise, potrivit procurorului Cornel Bratunov. El a admis că scopul acestui jaf armat nu au fost doar banii.

Amintim că, la 30 mai, o mașină ce transporta banii unei bănci din Chișinău a fost atacată, fiind furați aproximativ 1,5 milioane de lei. Un gardian a fost omorât și alți doi răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău