Patru ofițeri ai forțelor speciale ruse au fost uciși în Siria

  • 05 Februarie 2020 11:08
Patru ofițeri ai forțelor speciale ruse au fost uciși în Siria Sursa: bbc.com

Cel puțin patru membri ai Forțelor Speciale ale Federației Rusiei au fost uciși în Siria sâmbătă, a precizat site-ul de investigații Conflict Intelligence Team (CIT), care monitorizează activitatea militară rusă, scrie defenseromania.ro.

Site-ul Conflict Intelligence Team a precizat că cei patru ofițeri ai Centrului pentru Operațiuni Speciale al Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse (FSB) au fost uciși în timp ce îndeplineau sarcini specifice lor în Republica Arabă Siriană , se arată într-o postare a CIT, publicată duminică pe pagina oficială de Facebook a site-ului de investigații, notează sursa citată.

Centrul pentru Operații Speciale al Serviciului Federal de Securitate (FSB) a fost înființat, în 1998, de către șeful de atunci al serviciului rusesc de informații, Vladimir Putin, ca o unitate de combatere a terorismului, atât pe plan intern, cât și pe plan extern.

CIT, care investighează în momentul de față rolul unității FSB în Siria, a precizat că nu poate verifica concret, în mod independent, informațiile apărute în mediul online, privind moartea celor patru ofițeri ruși.

Un cont cu numele Baza, care are câteva mii de urmăritori, a postat pe serviciul de mesagerie Telegram o informație din care reiese că cei patru ofițeri „au căzut în mâinile militanților" după ce vehiculul lor a lovit o mină terestră, în apropierea orașului sirian Aleppo.

Ulterior, cei patru ofițeri ruși au fost găsiți împușcați, a precizat, pe Telegram, contul Baza, care potrivit The Moscow Times, are legături în serviciile de securitate din Rusia.

Nici FSB, nici Ministerul rus al Apărării nu au confirmat și nici nu au negat informațiile apărute pe social-media și în mass-media din Rusia, despre presupusele decese ale celor patru ofițeri.

The Moscow Times precizează că, Rusia a confirmat oficial 116 decese în rândul militarilor ruși aflați în Siria, din primăvara anului trecut. Moscova nu recunoaște moartea contractanților militari privați, ale căror activități sunt ilegale în conformitate cu legislația rusă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
27,18
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău