Patru membri ai unui grup al organizației criminale „Machena” – reținuți

  • 08 Februarie 2023 10:27
Patru membri ai unui grup al organizației criminale „Machena” – reținuți

Patru membri ai unui grup al organizației criminale „Machena” reținuți, după răpirea unui bărbat, pe care l-au amenințat cu moartea, transmite Poliția R. Moldova.

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații,  în comun cu procurorii PCCOCS, au reținut patru membri ai organizației criminale „Machena,” care au pus în aplicare planul răpirii unui bărbat pe care l-au amenințat cu moartea.

Cazul a avut loc la Rezina, în decembrie 2022. Inițial, aceștia l-au bruscat și l-au agresat fizic pe bărbatul de 36 de ani, pe care l-au obligat prin aplicarea violenței fizice și prin amenințarea cu o armă de foc automată să urce cu ei în automobil. Acolo, aceștia l-au amenințat cu vătămarea gravă a sănătății și cu moartea, timp de două ore – atât în timpul călătoriei spre Chișinău, cât și în parcarea la care au sosit.

Motivul acestora ține de răzbunarea pentru declarațiile depuse de victimă împotriva hoțului în lege „Machena,” care a fost condamnat la 19 ani închisoare, în dosarul penal în care bărbatul a fost și el victimă a șantajului condamnatului. Până de curând, bărbatul victimă a fost și el deținut, într-o altă instituție, astfel încât bănuiții au profitat de punerea acestuia în libertate, pentru ca să implementeze actul de răzbunare.

Acesta însă a evadat din automobil și a sesizat autoritățile de drept. Cei patru bărbați au vârste cuprinse între 23 și 41 de ani  au fost reținuți marți, urmare a perchezițiilor efectuate.

Procurorii PCCOCS urmează să le prezinte învinuirea și să solicite aplicarea arestului preventiv în privința acestora, pentru un termen de 30 de zile, în vederea continuării obiective a investigațiilor, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău