Patru localități rămân fără lumină în urma ploilor torențiale de aseară

  • 29 Iunie 2018 11:10
Patru localități rămân fără lumină în urma ploilor torențiale de aseară

Patru localități din două raioane: Glodeni și Orhei rămân fără energie electrică în urma ploilor torențiale înregistrate joi seara, 28 iunie. Iar în localitățile Călmățui, Bujor, Fundul Galbenei și Horăști din raionul Hâncești a fost înregistrată grindină.

Solicitat de IPN, șeful Direcției Situații Excepționale Hâncești, Corneliu Eșanu, a spus din teritoriu parvin semnale că au fost afectate culturile agricole, dar informația încă se actualizează. În proporție de 70% a avut de suferit acoperișul Primăriei din satul Pervomaisc. Și acoperișurile a trei case de locuit au fost parțial distruse. În mai multe localități din raion, apele au ajuns beciurile și subsolurile a cinci gospodării. Comisia pentru situații excepționale se află în teritoriul pentru estimarea pagubelor.

Grindina a afectat culturi agricole și în satele Horești și Țipala din Anenii Noi. În localitatea Filipeni din raionul Leova precipitațiile au distrus patru hectare de viță de vie.

În capitală, salvatorii și pompierii au fost solicitați aseară pentru a debloca un microbuz de rută, împotmolit la intersecția străzilor Albișoara și Ismail. Pasagerii au fost evacuați în siguranță. Intervenția salvatorilor a fost solicitată și în localitatea Hrușova din raionul Criuleni, unde un arbore a blocat traseul.

A fost nevoie de pomparea apei pe unele porțiuni din strada Uzinelor, bd. Ștefan cel Mare,  Băcioii Noi și Gherman Pântea. S-a intervenit inclusiv în subsoluri și gospodării particulare.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău