Patru localități din raionul Leova vor îmbunătăți alimentarea cu apă cu susținerea UE

  • 11 Septembrie 18:58
Patru localități din raionul Leova vor îmbunătăți alimentarea cu apă cu susținerea UE

Localitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova își vor îmbunătăți serviciile de alimentare cu apă în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. În această săptămână, reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud (ADR Sud) și ai celor patru primării au semnat contractele de antrepriză, supraveghere tehnică și drept de autor pentru executarea lucrărilor în acest proiect, transmite MOLDPRES.

Valoarea contractului de antrepriză constituie aproximativ 91 milioane de lei, iar durata de executare a lucrărilor contractate este de zece luni.

Antreprenorul, căruia i-a fost adjudecat contractul, va executa lucrări de construcție a 99,1 km de apeduct în comunitățile Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui. Ca urmare a implementării acestei măsuri investiționale, peste circa 11 mii de cetățeni din localitățile nominalizate urmează să fie conectați la un sistem îmbunătățit și durabil de alimentare cu apă. 

„Implementarea măsurilor de aprovizionare cu apă va contribui la modernizarea infrastructurii pentru furnizarea serviciilor de aprovizionare cu apă, sporirea ratei de conectare și accesului populației din localitățile sus-menționate la apă potabilă de calitate, îmbunătățind astfel condițiile de trai și menținând starea de sănătate bună ale localnicilor”, au explicat pentru MOLDPRES surse de la ADR Sud. 

În cadrul aceluiași eveniment au mai fost semnate alte două contracte: pentru serviciile de supraveghere tehnică a lucrărilor și pentru serviciile de supraveghere de autor în cadrul proiectului amintit.

Măsura investițională "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă a localităților Iargara, Filipeni, Romanovca și Cupcui din raionul Leova" este finanțată de către Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova", care este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
5
Ceață
Umiditate:93 %
Vint:5,7 m/s
Sat
5
Sun
1
Mon
-0
Tue
0
Wed
3

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău