Patru ex-procurori au achitat câte 100 de mii de lei ca să ajungă avocați. UAM urmează să le restituie câte 85 de mii de lei (bizlaw.md)

  • 04 Martie 2021 11:50
Patru ex-procurori au achitat câte 100 de mii de lei ca să ajungă avocați. UAM urmează să le restituie câte 85 de mii de lei (bizlaw.md)

Uniunea Avocaților urmează să restituie 340.000 de lei la patru foști procurori care au achitat taxa de 100 de mii de lei pentru accedere în avocatură în temeiul vechimii în muncă, după ce Curtea de Apel Chișinău a anulat-o, în octombrie anul trecut, ca fiind ilegală. Hotărârea privind restituirea banilor a fost aprobată de Consiliul UAM în ședința din 26 februarie, scrie bizalw.md

Potrivit Hotărârii, UAM trebuie să restituie câte 85 de mii de lei foștilor procurori Eugeniu Bordos - ex-procuror PCCOCS, Sergiu Mîțăblândă - ex-procuror în Procuratura raionului Cahul, Nicu Șendrea - ex-procuror și Iurie Vrabii - ex-procuror-șef în procuratura raionului Drochia, în baza cererilor prealabile depuse de aceștia. Nicu Șendrea și Sergiu Mîțăblândă și-au primit licențele recent, iar cererea lui Eugeniu Bordos a fost amânată.

Amintim că, judecătorii Curții de Apel Chișinău au anulat  la 19 octombrie Hotărârea Congresului Uniunii Avocaților din 13 decembrie 2019 prin care s-a instituit taxa de 100.000 de mii de lei pentru admiterea în profesia de avocat în temeiul vechimii în muncă. Hotârârea Congresului a fost anulată ca fiind ilegală. Ulterior, și Curtea Supremă de Justiție a respins ca inadmisibil recursul UAM împotriva deciziei  Curții de Apel Chișinău.

Sursa:bizlaw.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău