Cifrele Ministerului Sănătății despre decesele lucrătorilor medicali se bat cap în cap

  • 27 Iunie 2020 13:45
Cifrele Ministerului Sănătății despre decesele lucrătorilor medicali se bat cap în cap

Potrivit datelor oficiale prezentate de Ministerul Sănătății, în prezent, în rândul lucrătorilor medicali, sunt înregistrate 25 de decese provocate de COVID-19, însă cifra pare să fie contrazisă de rapoartele anterioare ale aceleiași autorități.

În realitate, conform numărătorii efectuate de Radio Chișinău, în baza datelor furnizate de Ministerul Sănătății, în cursul perioadei de pandemie, 29 de angajați ai sistemului de sănătate ar fi murit din cauza virusului.

În data de 5 iunie, în cadrul prezentării raportului saptămânal privind situația epidemiologică la infecția cu COVID-19, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, a anunțat că în rândul lucrătorilor medicali au fost înregistrate 18 decese provocate de virus.

”Din păcate, avem 18 persoane care au decedat din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID”, a informat atunci Nicolae Furtună.

O săptămână mai târziu, în cadrul prezentării aceluiași raport, autoritățile din sănătate au comunicat cu două decese mai puțin, respectiv 16 lucrători medicali decedați de COVID-19, conform situației la data de 12 iunie. Și asta în condițiile în care pe 6 iunie s-au înregistrat, încă două decese în rândul anagajaților din sistemul de sănătate. Acestea au fost comunicate publicului, însă nu au fost incluse în rapoarte. Prin urmare, patru decese ale lucrătorilor medicali nu se regăsesc în rapoartele autorităților.

Mai jos vedeți lista lucrătorilor medicali care au decedat din cauza COVID-19.

Cifrele Ministerului Sănătății despre decesele lucrătorilor medicali se bat cap în cap

Potrivit datelor oficiale, până acum au fost confirmate 2368 de cazuri de infectare în rândul angajaților din sistemul de sănătate, printre care: medici – 596, asistenți medicali – 943, personal auxiliar – 681, farmaciști – 28.  70 la sută dintre aceștia s-au vindecat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău