Patru cetățeni ruși, identificați drept responsabili pentru o tentativă de atac cibernetic la sediul OIAC de la Haga

  • 04 Octombrie 2018 15:52
Patru cetățeni ruși, identificați drept responsabili pentru o tentativă de atac cibernetic la sediul OIAC de la Haga

Oficiali olandezi și britanici au identificat patru cetățeni ruși, despre care afirmă că ar fi agenți responsabili cu atacuri cibernetice, prin care s-a încercat compromiterea unor computere ale Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Șeful serviciului militar de informații din Olanda a arătat cum echipa de agenți ruși a instalat echipamente de piratare, într-o mașină parcată aproape de sediul OIAC de la Haga, în aprilie.

În acel moment, organizația investiga atacul cu neurotoxină împotriva unui fost spion rus, în Marea Britanie.

Ministrul olandez al apărării, Ank Bijleveld-Schouten, a oferit mai multe detalii, în cadrul unei conferințe de presă:

"Serviciul de informații al armatei olandeze a destructurat o operațiune cibernetică, iar patru ofițeri ruși de informații au fost expulzați în aceeași zi, iar bunurile lor au rămas în urmă. Astfel, a fost întâmpinată piratarea sistemelor OIAC".

Ambasadorul britanic în Olanda, Peter Wilson, a declarat că agenția de informații rusă GRU a trimis hackeri în întreaga lume. 

Ambasada Rusiei la Londra afirmă, într-un comunicat remis joi, că acuzațiile Marii Britanii conform cărora spioni ruși s-ar afla în spatele unor atacuri cibernetice la nivel global nu sunt susținute de dovezi și se încadrează într-o campanie grosolană de dezinformare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău