Patru bănci din R. Moldova, incluse în Top100 cele mai bune bănci din Europa de Sud-Est

  • 23 Ianuarie 2019 19:34
Patru bănci din R. Moldova, incluse în Top100 cele mai bune bănci din Europa de Sud-Est

Patru bănci din Republica Moldova au fost incluse în Top100 cele mai bune instituții financiare din Europa de Sud-Est în 2018, făcut public astăzi, 23 ianuarie.

Clasamentul celor mai mari bănci a fost elaborat în baza datelor pentru anul 2017, în funcție de activele deținute, capital, profitul brut, ROA și ROE, în baza rapoartelor anuale elaborate de auditori internaționali, informează MOLDPRES.

Moldova-Agroindbank și Mobiasbanca-Groupe Societe Generale au fost incluse în clasamentul celor mai bune bănci pe trei categorii. Astfel, Moldova-Agroindbank a fost recunoscută drept cea mai bună bancă după mărimea activelor, a capitalului și cea mai bună bancă din Republica Moldova după profitul brut.

Mobiasbanca-Groupe Societe Generale a fost menționată drept cea mai bună bancă din R. Moldova, cu cele mai bune rezultate ROA (rata rentabilității activelor), iar Antoine Gabizon, președintele băncii a fost recunoscut drept cel mai bun bancher.

Potrivit autorilor clasamentului, Banca Comercială Română Chișinău a avut cele mai bune rezultate la capitolul rata rentabilității capitalului propriu, iar Energbank a fost apreciată drept cea mai bună bancă mică din Republica Moldova.

Bănci din 13 țări, Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Kosovo, Macedonia, R. Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia, au fost incluse în Top100, realizat de prestigioasa revistă Finance Central Europe.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:6,17 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău