Patru acte falsificate, depistate la trecerea frontierei de EST

  • 02 August 10:28
Patru acte falsificate, depistate la trecerea frontierei de EST

Patru permise de conducere cu semne clare de falsificare au fost depistate la trecerea frontierei de EST a republicii. Cei care foloseau aceste acte falsificate sunt cetățeni străini.

În punctul de trecere a frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, primul străin documentat este cetățean al Turciei de 53 de ani. Acesta s-a prezentat în fluxul călătorilor – pietoni, pe sensul de ieșire din Moldova. Conform analizei de risc, polițiștii de frontieră au supus persoana unul control adițional, iar ca rezultat a fost depistat permisul turcesc. Despre faptul că este falsificat, persoana nu a putut explica.

În același punct de trecere, un cetățean al Vietnamului a fost depistat cu două permise de conducere neveridice. Străinul de 28 de ani s-a prezentat la volanul unui autoturism, cu numere de înmatriculare ucrainene. La audieri, tânărul a relatat că actele au fost obținute în Ucraina, contra sumei de 950 de dolari. Persoana și-a putut continua călătoria, conducând mijlocul de transport, în baza celui de-al treilea permis original.

Încheie șirul ilegalităților un alt cetățean al Turciei de 40 de ani, pasager al unei curse regulate cu destinație -  Ucraina. Polițiștii de frontieră din punctul de trecere a frontierei Tudora au supus unui control adițional străinul, pentru a exclude orice tip de risc. Ca urmare, a fost depistat un permis de conducere fantezist (nerecunoscut de niciun stat). În declarații, bărbatul a spus că și-a perfectat actul în Ucraina, oferind 1000 grivne, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,19
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:3,13 m/s
Fri
16
Sat
14
Sun
16
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău