Patrimoniul cultural, promovat prin intermediul proiectului CHOICE

  • 30 Septembrie 2015 18:24
Patrimoniul cultural, promovat prin intermediul proiectului CHOICE

ONG-urile care se ocupă de păstrarea patrimoniului cultural al țării vor putea aplica la un proiect internațional: CHOICE, care este finanțat de Uniunea Europeană și va avea o perioadă de doi ani.

Proiectul se va desfășura concomitent în patru țări ale Parteneriatului Estic: Moldova, Armenia, Ucraina și Belarus, transmite IPN.

Proiectul și-a propus drept obiectiv să susțină organizațiile culturale nonguvernamentale și asociațiile profesionale în realizarea proiectelor inovative pentru protejarea patrimoniului cultural. „Proiectul prevede un program de granturi mici pentru proiecte direcționate spre actualizarea patrimoniului cultural. Inițiatorii proiectului vor susține abordările inovaționale și inițiativele cetățenilor îndreptate spre includerea patrimoniului în viața modernă a societății”, a declarat președintele  Comitetul Național ICOM Moldova, care este și partenerul local al proiectului, Valeria Suruceanu.

Tematica proiectului CHOICE este variată. Participanții pot elabora hărțile obiectivelor culturale, traseuri ale patrimoniului, aplicații de mobil, pot mobiliza comunitățile locale să participe la planificarea locală, pot veni cu idei ce vor influența procesele culturale locale și naționale. „Acest proiect permite încheierea parteneriatelor dintre asociațiile obștești și instituțiile care au atribuție nemijlocită în domeniul protejării și conservării patrimoniului cultural”, a menționat Svetlana Pociumban, consultant principal la Ministrul Culturii.

Bugetul proiectului pentru cele patru țări participante este de 480 de mii de. Inițiativele care vor trece selecția vor putea beneficia de finanțare în mărime de la 3 până la 60 de mii de euro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:5,66 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău