Patriarhul Kirill le cere preoților ruși să se implice mai mult în campania militară din Ucraina și să meargă pe front pentru a le oferi militarilor ”sprijin spiritual”

  • 22 Ianuarie 2023 11:45
Patriarhul Kirill le cere preoților ruși să se implice mai mult în campania militară din Ucraina și să meargă pe front pentru a le oferi militarilor ”sprijin spiritual”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, le-a cerut sâmbătă preoților să se implice mai mult în campania militară din Ucraina, să-i mobilizeze pe enoriași pentru ca aceștia să strângă echipamente și alimente pentru soldați, ba chiar să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual, transmite EFE, citată de Agerpres.ro.

„Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflați în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriașii pentru ca aceștia să strângă echipamente și alimente”, a declarat Kirill, citat de agenția oficială RIA Novosti, cu prilejul unei reuniuni cu reprezentanții clerului la Catedrala Epifaniei din Moscova, scrie G4Media.

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse nu s-a mulțumit doar să ceară ajutor material pentru participanții la invazia Rusiei în Ucraina, ci le-a cerut preoților să se ducă pe front pentru a le oferi sprijin spiritual soldaților.

„Știu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spațiul mediatic nu se menționează cu frecvență ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Donețk, Lugansk, în prima linie a frontului”, a spus el.

Patriarhul Kirill a reiterat că cei care merg pe front au nevoie în primul rând de ajutor spiritual.

„Nu li se pot spune formalități. Trebuie să știi ce să-i spui persoanei care să o întărească atunci când se dă ordinul de atac. Un ordin fără de care nu poate exista victorie, când trebuie să te ridici și să mergi să-ți înfrunți moartea. Asta fac băieții noștri: se ridică din tranșee și se duc la întâlnirea cu moartea”, a afirmat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău